ChatGPT

Konstantin M
Позивний: Us1g__
Has thanked: 75 times
Been thanked: 28 times

Re: Нова версія NanoVFO

Повідомлення Konstantin M »

https://gemini.google.com/
Заходите хоч з компа хоч зі смартфона, кладете код синтезатора і побажання що треба доробити. За 5 секунд буде доповнений код. Я користуюсь Опера.
Поділитесь результатом , Чи допомогла моя порада.

max123
Позивний: немає
Has thanked: 56 times
Been thanked: 4 times

Повідомлення max123 »

Там головне зберегти діючий код бо може такого наробити :D

max123
Позивний: немає
Has thanked: 56 times
Been thanked: 4 times

Повідомлення max123 »

Deep seek непогано справляється але потрібно терпіння

UR5EIN
Позивний: UR5EIN

Повідомлення UR5EIN »

Дуже дякую за участь, зараз автор конструкції намагається щось вирішити, але на жаль не завжди це успішно вирішується з допомогою ШІ. Про це теж саме тут є попередження.
Коли йде модифікація, вдосконалення ПЗ або "заліза" зазвичай всі роблять від простої версії до більш досконалої. На превеликий жаль у цій конструкції варіанту, який мені потрібен просто не передбачено. Хоча це не якась там капризна "хотєлка" - це звичайна опція апарату. Мабуть автор вирішив, що це нікому не потрібно.
Варіант вирішення є. Варіант "не через двері - так через вікно". Зараз вирішується, якщо це вдасться - розігнати програмно швидкість CW Key до N++ зн/хв ( сотні/тисячі), потім можна працювати звичайним ключем зі входу /./. Для запобігання непотрібної АМ ще й необхідно буде ліквідувати ці пульсації RC ланцюгом.

UR5FFR
Has thanked: 132 times
Been thanked: 854 times

Повідомлення UR5FFR »

Я не зовсім розумію що ви від мене хочете. Код проекту повністю відкритий. Берете та правите під свої потреби. Не вмієте - чатгпт, діпсік або сусід-студент. Вам усе правильно написали. В мене нема часу займатися реалізацією усіх "хотєлок". Тим більше зараз коли війна
Konstantin M

Re: ChatGPT

Для того чтобы в вашем Arduino-коде синтезатора частоты для трансивера добавить возможность включения несущей (например, для настройки антенны) с помощью встроенного автоматического ключа, который будет выдавать в эфир длинное тире, нужно реализовать управление выходом, который формирует несущую. Основные шаги для реализации:Выделить пин для ключа несущейВыберите цифровой выход Arduino, который будет управлять ключом (например, реле, транзистор или ключевой элемент, подключенный к антенне).Добавить функцию для генерации длинного тиреВ телеграфии длинное тире — это обычно 3 единицы времени (например, 3 раза по 200 мс = 600 мс). Нужно просто включить ключ на это время.Вызов функции включения несущейВ нужный момент (например, при нажатии кнопки или по команде) включать ключ, удерживать его включенным нужное время, затем выключать.Пример кода для Arduino:const int keyPin = 8; // Пин для управления ключом несущейconst int dashDuration = 600; // Длительность тире в миллисекундах void setup() {  pinMode(keyPin, OUTPUT);  digitalWrite(keyPin, LOW); // Ключ выключен по умолчанию} void loop() {  // Пример: при нажатии кнопки на пине 7 выдаем длинное тире  if (digitalRead(7) == HIGH) {    sendLongDash();  }  // Здесь может быть основной код синтезатора частоты} void sendLongDash() {  digitalWrite(keyPin, HIGH); // Включаем ключ (несущую)  delay(dashDuration); // Держим включенным длительное тире  digitalWrite(keyPin, LOW); // Выключаем ключ}Как это интегрировать в ваш код синтезатора:Добавьте объявление пина и настройку в setup().В нужном месте программы (например, при активации режима настройки антенны) вызовите функцию sendLongDash().Если хотите, чтобы ключ оставался включенным длительное время (например, для непрерывной несущей), можно сделать отдельную функцию включения и выключения ключа.Если вы предоставите ваш текущий код, я могу помочь более точно встроить эту логику в него.

UR5FFR
Has thanked: 132 times
Been thanked: 854 times

Повідомлення UR5FFR »

Переніс
Konstantin M