Вихідний каскад трансивера мікрон .
-
- Позивний: UR3ILF
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 32 times
- Контактна інформація:
Re: Вихідний каскад трансивера мікрон .
Живлення 12 вольт навіть не розглядаю в принципі. Як і струм спокою 50ма на транзистор - на порядок більше ставлю. Тобто близько ампера на два транзистори при 24 вольтах. Грiються, а як iнакше? Трансформатори на кільцях. З біноклями зовсiм не зрослося у мене з польовиками. Лише з біполярниками.
PS: Мiй друг с пари RD16 экстремально викачував 98 ватт на сороковцi при 28V живлення. Сугубо щоб перевiрити виживуть чи нi. Вижили.
PS: Мiй друг с пари RD16 экстремально викачував 98 ватт на сороковцi при 28V живлення. Сугубо щоб перевiрити виживуть чи нi. Вижили.
-
- Позивний: Ur5ydw
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 8 times
Існують паспортні данні ,існують режими роботи...а чавити з двох рд16 100 чи навіть 50 ватт...таке собі, сумнівне заняття...як би так все було просто ,то думаю інженери не стали би розробляти лінійку рд30,70,100....на рахунок потужності "викачував"ваш товариш,то ви у нього запитайте,де він виміри робив ,до ФНЧ чи після???і в вашому випадку ставити 16 транзистори лише для 3,5 та 7 МГц,не зовсім доцільно,на тих частотах спокійно працюють irf510 і аналогічні транзистори...Андрій_UR3ILF писав: ↑Сер червня 04, 2025 9:26 pm Живлення 12 вольт навіть не розглядаю в принципі. Як і струм спокою 50ма на транзистор - на порядок більше ставлю. Тобто близько ампера на два транзистори при 24 вольтах. Грiються, а як iнакше? Трансформатори на кільцях. З біноклями зовсiм не зрослося у мене з польовиками. Лише з біполярниками.
-
Ось власне х-стики транзистора і по ним видно що йому і як треба...для мене мій сигнал це як лице в эфірі...якщо вам то не важливо ,то звичайно можна усім нехтувати і працювати з імд 10 чи 17,....без діапазонних ФНЧ і тд...
-
- Контактна інформація:
Мені здається що ви форумом помилилися. На цЫкухлам теоретики з багаторічним стажем збираються і наводять один одному аргументи як ні чого не робити. Або де ви бачили щоб iнженери 24V живили RD16??? Ось такi я ви менi рокiв 15 тому казали що 24V то смерть! А теперь самiж усiм рекомендують так робитиUr5yd писав: ↑Чет червня 05, 2025 11:51 amІснують паспортні данні ,існують режими роботи...а чавити з двох рд16 100 чи навіть 50 ватт...таке собі, сумнівне заняття...як би так все було просто ,то думаю інженери не стали би розробляти лінійку рд30,70,100....на рахунок потужності "викачував"ваш товариш,то ви у нього запитайте,де він виміри робив ,до ФНЧ чи після???і в вашому випадку ставити 16 транзистори лише для 3,5 та 7 МГц,не зовсім доцільно,на тих частотах спокійно працюють irf510 і аналогічні транзистори...

Я аматор, та до того ж початківець який поділився своїми спостереженнями. Тому не варто цей форум перетворювати на цЫкухлам з графіками та іншою теорією ймовірності. Любителі вони не інженери, нам можна все. А ви далі вивчайте даташити, купуйте які завгодно транзистри! Я використовую те, що у мене є і за ціною не як за крило від боїнгу. Чотири РД16 у мене віддавали 100 ватт і за ціною набагато дешевше а головне доступніше потужних транзисторів. Просто купив у космодромi коли вони ще новою поштою не вiдправляли. Два тижнi очiкував. Сигнал в мене завжди був и буде якiсний. Не пишiть дурниць.
-
- Been thanked: 28 times
Давайте проявляти терпимість один до одного . Бо одну мою тему вже закрили
через нетерпимість учасників., я не хочу щоб закрили і цю . Експерименти це добре ,особливо коли ніхто не постраждав, ні люди ні транзистори . Для себе ще не вирішив який транзистор ставити , але скоріше за все ірф510.

-
"Дякую"за відсилання до братів менших,зауважу я нікуди вас не відсилав...а те що 4 рд16 дають 100ватт так то норм і роблять це при 13,8 в нащо там 24 я не розумію(знов же про графіки,там це чудово видно)...на рахунок теоретиків,дякую...але я більше практик і не на одні граблі наступив за довгий час...і все що писав було лиш для того щоб інші не наступали на граблі...і на рахунокАндрій_UR3ILF писав: ↑Чет червня 05, 2025 3:44 pmМені здається що ви форумом помилилися. На цЫкухлам теоретики з багаторічним стажем збираються і наводять один одному аргументи як ні чого не робити. Або де ви бачили щоб iнженери 24V живили RD16??? Ось такi я ви менi рокiв 15 тому казали що 24V то смерть! А теперь самiж усiм рекомендують так робитиUr5yd писав: ↑Чет червня 05, 2025 11:51 amІснують паспортні данні ,існують режими роботи...а чавити з двох рд16 100 чи навіть 50 ватт...таке собі, сумнівне заняття...як би так все було просто ,то думаю інженери не стали би розробляти лінійку рд30,70,100....на рахунок потужності "викачував"ваш товариш,то ви у нього запитайте,де він виміри робив ,до ФНЧ чи після???і в вашому випадку ставити 16 транзистори лише для 3,5 та 7 МГц,не зовсім доцільно,на тих частотах спокійно працюють irf510 і аналогічні транзистори...
Я аматор, та до того ж початківець який поділився своїми спостереженнями. Тому не варто цей форум перетворювати на цЫкухлам з графіками та іншою теорією ймовірності. Любителі вони не інженери, нам можна все. А ви далі вивчайте даташити, купуйте які завгодно транзистри! Я використовую те, що у мене є і за ціною не як за крило від боїнгу. Чотири РД16 у мене віддавали 100 ватт і за ціною набагато дешевше а головне доступніше потужних транзисторів. Просто купив у космодромi коли вони ще новою поштою не вiдправляли. Два тижнi очiкував. Сигнал в мене завжди був и буде якiсний. Не пишiть дурниць.
Теоретиків- одна з останніх конструкцій https://youtube.com/shorts/AXVDxQmO3xM? ... uY7YV8N5bc
в тому,що РД16 працюють від 24в це факт і 50вт від пари транзюків не фантастика. такі результати я отримав на підсилювачі конструкції UT3MK там де в драйвері AD8012.можна було ще трохи накрутить,але сцикотно.
р.с. цікаво,а що там всередині, що змушує такий чудовий контролер показувати такі гарні цифри.
р.с. цікаво,а що там всередині, що змушує такий чудовий контролер показувати такі гарні цифри.
-
- Контактна інформація:
Напевно там нема RD16 про якi тема.SIMONр.с. цікаво,а що там всередині, що змушує такий чудовий контролер показувати такі гарні цифри.
Ось пiдсилювач який 50 ватт легко вiддавав. Драйвер BFG135 яких в мене купа з ремонтiв телекоммунiкацiйного обладнання та інші цікаві мікросхеми.
ФНЧ на входi, ФНЧ 40МГц на виходi. Далi ще октавнi ФНЧ. Осою103 все вимiрював i про струм спокою не зi стелi написав. Скрiни нажаль не можу показати. Не все на гугл диск вантажилося.
Перетворювач з 12>24 на ATtiny13> cофстарт ШИМ, захист по струму, вiд КСВ на виходi i так далi.
Але 10 ватт можливо отримати з радянських КТ921А. Теж надiйнi транзистори. 15-20 ватт при живленнi 24V вiддають. Був у мене в одному з трансиверiв каскад на 3+3 КТ921А та 50-60 ватт на виходi. А в 1995 роцi пiв сотнi КТ315Г 25+25 8 ватт на виходi на 160 метрiв та купа QSO.
До речi звичайний КТ606А в драйверi качає пару RD16 без проблем. Саме так робив завжди. Не треба шукати iмпорт. Мода то таке.
-
Я не заперечую що рд16 працюють від цієї напруги,мене лише цікавило яке імд отримали -всього лиш...одразу понеслось-ти баран всі так роблять ,воно працює і ми жмем мощу(а в особистих одразу відправили на форум до братів лишньохромосомних).. нічого дивного в цьому не має, абсолютно...як і не має нічого дивного в тому що більшість з повторювачів не осмілилось навіть осцилограф на вихід тикнути,і дивного нічого немає в тому що ще велика частина робила виміри без ФНЧ,або з одним єдиним на 30мгц...те саме відноситься і до тих хто висновки зробив по струму споживання поділивши підводиму навпіл...саме цікаве що конструкція на двох рд16 чудово описана і вилизана є у Андрія на сайті...SIMON писав: ↑Чет червня 05, 2025 7:27 pm в тому,що РД16 працюють від 24в це факт і 50вт від пари транзюків не фантастика. такі результати я отримав на підсилювачі конструкції UT3MK там де в драйвері AD8012.можна було ще трохи накрутить,але сцикотно.
на відео перероблений каскад від морського трансивера sailor 250...в ньому стоять транзистори які сумарно можуть віддати майже кіловат,але інженери обмежили йому потужність в 250 пікової(дивно нащо),озброївшись приладами-визначив максимальну можливу з нормальним імд,переробив захисти,керування та інше , засунув в коробку,ну і трохи прийшлось прошивку контролера переробити...