Голосуємо Обираємо два діапазони які повинен мати такий апарат.
Опитування анонімне, без обмежень по часу, завжди можна змінити вибір.
Особисті думки висловлюємо в каментах
UT8AS писав: ↑Нед березня 01, 2026 7:26 pm
...чому 80 і 20 метрів - крім конструктива, ще є аспект - "крулі столи" в основному на 80м у вихідні, послухати, а то і приєднатись, а 20-ка на природі, поки що, самий "масовий" бенд...
Підтримую такий варіант, головним мінусом 80м є кацапи...
...чому 80 і 20 метрів - крім конструктива, ще є аспект - "крулі столи" в основному на 80м у вихідні, послухати, а то і приєднатись, а 20-ка на природі, поки що, самий "масовий" бенд...
Підтримую такий варіант, головним мінусом 80м є кацапи...
Freddy писав: ↑Пон березня 02, 2026 7:34 pm
40 як і 20м денний діапазон а 80 вечірній
40ка - більш вечірній ніж денний діапазон
Проблема 80ки - дуже високий рівень індустріальних завад. В мене як освітлення по вулиці включають - 8-9 балів шум. І це я в пригороді - приватній сектор. В городі мабуть ще гірше.
В місті майже неможливо працювати на 80 м, хіба що з бігганами,рівень завад часом до +10 дБ.цифра хіба чи тлг.
Про ДХ без нормальної прийомної антени можна забути...
А беверайдж на 100-300 метрів не дуже то й виходить кинути,а різного роду шнурки натягують завад звідусіль...
І якщо раніше під час блекауту щось було чути і ефір був чистий,то зараз ситуація паскудна,до загального рівню "радіосмогу' добавилися інвертора ...проводжу експеременти з різного роду магнітними антенами,результати є,але про ДХ поки мова не йде...
Доброго часу доби!..знову "особисті бажання" та DX-инг замість "ПРОСТОГО дводіапазонного"...думаю, треба обговорювати саме цю тему...або додати - "малогабаритного", "для очних змагань", але за темою...за п'ять сторінок скільки постів було за темою?..
ну чого ж...з усього вищесказаного випливає, що брати до уваги потрібно тільки ті діапазони, на які можеш виготовити нормальну діапазонну антену.ну і в конструктиві трансівера повинен бути руфінг фільтр....якось так.
UT8AS писав: ↑Вів березня 03, 2026 5:44 pm
Доброго часу доби!..знову "особисті бажання" та DX-инг замість "ПРОСТОГО дводіапазонного"...думаю, треба обговорювати саме цю тему...або додати - "малогабаритного", "для очних змагань", але за темою...за п'ять сторінок скільки постів було за темою?..
Яка різниця,скільки постів -голосування все показує,особистих бажань тут немає,так само як і гаяти час на побудову 10 чи 11 трансивера тим більш на два діапазони...