Трансивер "Аргон"

liqura
Позивний: UW5EJK
Has thanked: 15 times
Been thanked: 9 times

Re: Трансивер "Аргон"

Повідомлення liqura »

Так, змінював номінал R9. І транзистор випаював. Паралельно резистору підпаював дросель 150 мкГН. Не допомогло. Нажаль ще одного 2SK241 не маю. Зможу придбати лише в суботу, так працює наш радіоринок. Тоді і спробую. Дуже заважає те, що не маю схеми електричної принципової, що відповідає на 100% моїй платі. Зміни, хоч і не принципові, але доводиться "попотіти"... Нічого, це ж хоббі, для задоволення.
liqura

Повідомлення liqura »

Вітаю, шановне товариство. Придбав  2SK241 та спробував встановити паралельно Q2. Лише на 5% збільшився вихідний сигнал.  При запаралелених транзисторах спробував збільшити і зменшити номінал резистора R9. Не спрацювало. Не вистачає підсилення 3 дБ. Це видно і по вихідній потужності. В середньому, це 5 Вт ( при живленні 12.6 В ). Цей же підсилювач "видає" 10-12 Вт при нормальній "розкачці" з цією ж напругою живлення. Також спробував добавити каскад підсилення між змішувачем та ДПФ. Стабільність порушена, це призводить до самозбудження. Далі планую перевірити ДПФ на втрати в смугах пропускання. Але, наскільки я пам'ятаю, там не більше 1 дБ. 
UR5FFR
Has thanked: 61 time
Been thanked: 518 times

Повідомлення UR5FFR »

Або ви щось не те робите або у вас десь косяк у платі. Якщо змінювати опір навантаження  Q2 то пропорційно має збільшуватись напруга. Це у випадку коли у вас немає ніде обмеження після. Відпаяйте змішувач та поміряйте напругу яка на нього повинна йти з  Q2 та того транзистора що слідом а ним. І далі покаскадно осцилографом треба шукати де просідає
liqura

Повідомлення liqura »

Дякую. Спробую. Сам розумію, що десь заковика. Бо це   типова схема... і вона працює, але не в моєму випадку.
liqura

Повідомлення liqura »

Вітаю, шановне товариство. На схемі двонаправленого підсилювача на транзисторі Q1 (КП903) вказаний струм 40 мА. Чомусь у мене він не однаковий в режимі прийому та передачі. Прийом 40 мА, передача - 65 мА. Це так і має бути, чи в мене щось не так? Там відмінність лише в тому, що живлення на сток транзистора подається в режимі прийому через трансформатор ТР4, а в режимі передачі безпосередньо на сток. 40 мА я встановив завдяки підбору резистора в істок в режимі прийому. Може потрібно виставляти (40 ма) його в режимі передачі?
UR5FFR
Has thanked: 61 time
Been thanked: 518 times

Повідомлення UR5FFR »

Повинен бути однаковий.
Відповісти