Ось і підійшла до кінця моя епопея з экспериментом з кімнатною антеною, пора підбити підсумки. Спочатку це було моє знайомство з ft8. Встановив софт jtdx , підключив шматок дроту метра півтора і почав на потужності 2-4 Вати визивати станції. Перший зв'язок з PA0WCH на 14074 відбувся 23 березня. А коли на 2 Вати на 18100 мені відповів SB0M, я упевнився що справа того Варта. Зробив інтерфейс до трансівера на трансформаторах, підняв антену до стелі , зробив противаги по підвіконню, встановив потужність 10 Ватт і пішли зв'язки. На сьогодні в логбуці 209 записів. Є і дх. Вчора провів qso з Китаєм. Отримав десь з 80 eQSL. Подумав, а не замахнуться мені на дипломи.
З сайта Epc-mc.eu/index.php зареєструвався, скачав программу для Він 7/64
SetupUAAC64.exe встановив, отримав Id, відправив адіф і почав чекати. І ось перший диплом за зв'язок з 10 станціями з Греції! Потім ще і ще. Зараз маю 9 дипломів ft8. Ще не отримав реєстрацію з ERC, там Теж куча дипломів.
Ще цікавий софт GridTracker2. Він на мапі квадратиками показує спрацьовані станції і повну розшифровку qso. Рекомендую.
Тепер , коли підібрав що легко лежало, а дх бачать мене на -24 і зв'язок коштує нервів , треба ставили кращу антену.
Якщо я допоміг початківцям повірити в себе з маленькою антеною, буду радий.
Ще чекаю на реєстрацію на LoTW.
73!
P.S. Підключили і ERC.
Відправив кучу заявок.