Я і Етер

Відповісти
Konstantin M
Позивний: Us1g__
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Я і Етер

Повідомлення Konstantin M »

Хотів багато написать, спогади і таке інше, Але ваш час дорогий , тому "буду краток".
Коли я чую фразу - я працюю у эфірі, мені стає млосно. Я в эфірі хочу відпочивати, отримувати насолоду та задоволення. А що мені не дозволяє це робити? В першу чергу війна, а по друге, безбожний шум на діапазонах. Коли вимикають світло, эфір стає чистий як сльоза. А так чути тільки гучні станції.
Так от, треба міняти "систему координат".
Брати в рюкзак маленькие радіо, аккумулятор, вудку, жмут дроту і в ліс, поле, парк, степ. І отримувати задоволення. Я уже готуюся, на днях купив аккумулятор гелевий на 12 А/год. Ну і "аппаратура при ньом". А вдома слухаю інтернет СДР.

UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 281 time
Been thanked: 75 times

Re: Я і Етер

Повідомлення UR5VFT »

Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 1:07 am Хотів багато написать, спогади і таке інше, Але ваш час дорогий , тому "буду краток".
Коли я чую фразу - я працюю у эфірі, мені стає млосно. Я в эфірі хочу відпочивати, отримувати насолоду та задоволення. А що мені не дозволяє це робити? В першу чергу війна, а по друге, безбожний шум на діапазонах. Коли вимикають світло, эфір стає чистий як сльоза. А так чути тільки гучні станції.
Брати в рюкзак маленькие радіо, аккумулятор, вудку, жмут дроту і в ліс, поле, парк, степ. І отримувати задоволення. Я уже готуюся, на днях купив аккумулятор гелевий на 12 А/год. Ну і "аппаратура при ньом". А вдома слухаю інтернет СДР.

- візьміть завірений документ в інспекції .у нас війна і вас у парку чи полі легко затримають і довго будете пояснювати що ви не шпигун .. 73!

Konstantin M

-- візьміть завірений документ в інспекції .у нас війна і вас у парку чи полі легко затримають і довго будете пояснювати що ви не шпигун .. 73! --
Дякую, Але у нас взагалі не можна навідь з дому, тридцяти кілометрова зона біля бойових дій. Так мені пояснили.

А ось тут за боротьбу з перешкодами цікаво:
https://gosh-radist.blogspot.com/p/blog ... 8.html?m=1

Пенсіонер
Has thanked: 8 times
Been thanked: 61 time

Я і Етер

Повідомлення Пенсіонер »

Повідомлення Konstantin M » Сер травня 28, 2025 7:31 pm
Хотів багато написать, спогади і таке інше, Але ваш час дорогий , тому "буду краток".
Коли я чую фразу - я працюю у эфірі, мені стає млосно. Я в эфірі хочу відпочивати, отримувати насолоду та задоволення. А що мені не дозволяє це робити? В першу чергу війна, а по друге, безбожний шум на діапазонах. Коли вимикають світло, эфір стає чистий як сльоза. А так чути тільки гучні станції.
Щоб не вносити до технічних тем нетехнічну інформацію пропоную створити окремий майданчик.
     До всіх. Пишіть багато чи стисло. Про спогади, сподівання, плани, бажання, наміри, відпочинок, тестування, контестінг і все що стосується вас та етеру. Про все що пов`язує вас з ним. Кожному є про що розповісти. Якщо виникне непереборне бажання – не стримуйтесь.
     Через обставини, які спричинені діями клятих сусідів, в мене доступним фізично залишився тільки комп. Все інше, що стосується хобі, наразі недосяжне і жодних гарантій повернення. Навпаки, майже 100% не вціліє.Але не у всіх так погано і хай не стає гірше. Я перед війною також схилявся до виходу в етер за межами міста. Це приваблювало мене і навіть почав планувати дії. Не судилося. Жив в передмісті, тому надто великих проблем із завадами не було, проте бруд накопичувався і це спонукало навантажувати м`язи і мозок.
     У мирний час брав участь у контестах (не затято), полюванні на DX, у деяких дипломних програмах, приділив невеличку увагу антенам, бо без них ніяк. На сьогодні ліцензія давно прострочена.
     Вважаю вислів «Я працюю в етері» походить від ототожнювання оператором своєї особистості із власною апаратурою, яка справді працює. Але так, я виходив в етер для відпочинку, задоволення, заспокоювання. У кожного своє відчуття.
     Наразі таке.
UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 281 time
Been thanked: 75 times

Повідомлення UR5VFT »

Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 1:07 am

. Я уже готуюся, на днях купив аккумулятор гелевий на 12 А/год.  

якщо є можливість візьміть такий LiFePo4   довгий час застосовував для поля 4 таких шоколадки 73!
- https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... =price_asc

Вкладення
Hcd249d6fc63743549e840026b1aacd55a.jpg
Hcd249d6fc63743549e840026b1aacd55a.jpg (29.48 Кіб) Переглянуто 6344 разів
Konstantin M

Я был ветчиной более 50 лет и никогда не слышал, чтобы группы были такими мертвыми, как сегодня. Слушал CW секции 10, 12, 15, 17, 20, 30, 40, 80 метров и не слышал ни одной станции. De W5WWW (Кати, Техас). 
P.S. Ввімкнув приймач, він у мене працює на двадцятці, в ssb, як завжди, італійці, а в cw європейці є в товарній кількості, ну майже в товарній. Не все втрачено.👍
P.p.s. То такий перекладач. Хам переклав, думав шо то хамон, як вітчина. 

oldPsyho
Позивний: UR5XOU
Has thanked: 146 times
Been thanked: 49 times

Повідомлення oldPsyho »

Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 1:07 am Я был ветчиной более 50 лет и никогда не слышал, чтобы группы были такими мертвыми, как сегодня. Слушал CW секции 10, 12, 15, 17, 20, 30, 40, 80 метров и не слышал ни одной станции. De W5WWW (Кати, Техас). 

Там точно мова про м'ясо йде?)

liqura
Позивний: UW5EJK
Has thanked: 15 times
Been thanked: 9 times

Повідомлення liqura »

В столиці Техасу, місті Остін ( близько 2млн ), нажаль немає радіоклубу... А ветчина - це так перекладач перекладає слово радіоаматор. Бував в багатьох містах Техасу, але не бачив, звичних для нас, радіоаматорских короткохвильових антен. 

Відповісти