Хотів багато написать, спогади і таке інше, Але ваш час дорогий , тому "буду краток".
Коли я чую фразу - я працюю у эфірі, мені стає млосно. Я в эфірі хочу відпочивати, отримувати насолоду та задоволення. А що мені не дозволяє це робити? В першу чергу війна, а по друге, безбожний шум на діапазонах. Коли вимикають світло, эфір стає чистий як сльоза. А так чути тільки гучні станції.
Так от, треба міняти "систему координат".
Брати в рюкзак маленькие радіо, аккумулятор, вудку, жмут дроту і в ліс, поле, парк, степ. І отримувати задоволення. Я уже готуюся, на днях купив аккумулятор гелевий на 12 А/год. Ну і "аппаратура при ньом". А вдома слухаю інтернет СДР.
Я і Етер
-
- Позивний: UR5VFT
- Has thanked: 281 time
- Been thanked: 75 times
Re: Я і Етер
- візьміть завірений документ в інспекції .у нас війна і вас у парку чи полі легко затримають і довго будете пояснювати що ви не шпигун .. 73!Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 1:07 am Хотів багато написать, спогади і таке інше, Але ваш час дорогий , тому "буду краток".
Коли я чую фразу - я працюю у эфірі, мені стає млосно. Я в эфірі хочу відпочивати, отримувати насолоду та задоволення. А що мені не дозволяє це робити? В першу чергу війна, а по друге, безбожний шум на діапазонах. Коли вимикають світло, эфір стає чистий як сльоза. А так чути тільки гучні станції.
Брати в рюкзак маленькие радіо, аккумулятор, вудку, жмут дроту і в ліс, поле, парк, степ. І отримувати задоволення. Я уже готуюся, на днях купив аккумулятор гелевий на 12 А/год. Ну і "аппаратура при ньом". А вдома слухаю інтернет СДР.
-
- Позивний: Us1g__
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 3 times
-- візьміть завірений документ в інспекції .у нас війна і вас у парку чи полі легко затримають і довго будете пояснювати що ви не шпигун .. 73! --
Дякую, Але у нас взагалі не можна навідь з дому, тридцяти кілометрова зона біля бойових дій. Так мені пояснили.
А ось тут за боротьбу з перешкодами цікаво:
https://gosh-radist.blogspot.com/p/blog ... 8.html?m=1
Дякую, Але у нас взагалі не можна навідь з дому, тридцяти кілометрова зона біля бойових дій. Так мені пояснили.
А ось тут за боротьбу з перешкодами цікаво:
https://gosh-radist.blogspot.com/p/blog ... 8.html?m=1
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 61 time
Я і Етер
Щоб не вносити до технічних тем нетехнічну інформацію пропоную створити окремий майданчик.Повідомлення Konstantin M » Сер травня 28, 2025 7:31 pm
Хотів багато написать, спогади і таке інше, Але ваш час дорогий , тому "буду краток".
До всіх. Пишіть багато чи стисло. Про спогади, сподівання, плани, бажання, наміри, відпочинок, тестування, контестінг і все що стосується вас та етеру. Про все що пов`язує вас з ним. Кожному є про що розповісти. Якщо виникне непереборне бажання – не стримуйтесь.
Через обставини, які спричинені діями клятих сусідів, в мене доступним фізично залишився тільки комп. Все інше, що стосується хобі, наразі недосяжне і жодних гарантій повернення. Навпаки, майже 100% не вціліє.Але не у всіх так погано і хай не стає гірше. Я перед війною також схилявся до виходу в етер за межами міста. Це приваблювало мене і навіть почав планувати дії. Не судилося. Жив в передмісті, тому надто великих проблем із завадами не було, проте бруд накопичувався і це спонукало навантажувати м`язи і мозок.
У мирний час брав участь у контестах (не затято), полюванні на DX, у деяких дипломних програмах, приділив невеличку увагу антенам, бо без них ніяк. На сьогодні ліцензія давно прострочена.
Вважаю вислів «Я працюю в етері» походить від ототожнювання оператором своєї особистості із власною апаратурою, яка справді працює. Але так, я виходив в етер для відпочинку, задоволення, заспокоювання. У кожного своє відчуття.
Наразі таке.
-
- Позивний: UR5VFT
- Has thanked: 281 time
- Been thanked: 75 times
Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 1:07 am
. Я уже готуюся, на днях купив аккумулятор гелевий на 12 А/год.
якщо є можливість візьміть такий LiFePo4 довгий час застосовував для поля 4 таких шоколадки 73!
- https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... =price_asc
- Вкладення
-
- Hcd249d6fc63743549e840026b1aacd55a.jpg (29.48 Кіб) Переглянуто 6344 разів
-
- Позивний: Us1g__
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 3 times
Я был ветчиной более 50 лет и никогда не слышал, чтобы группы были такими мертвыми, как сегодня. Слушал CW секции 10, 12, 15, 17, 20, 30, 40, 80 метров и не слышал ни одной станции. De W5WWW (Кати, Техас).
P.S. Ввімкнув приймач, він у мене працює на двадцятці, в ssb, як завжди, італійці, а в cw європейці є в товарній кількості, ну майже в товарній. Не все втрачено.
P.p.s. То такий перекладач. Хам переклав, думав шо то хамон, як вітчина.
P.S. Ввімкнув приймач, він у мене працює на двадцятці, в ssb, як завжди, італійці, а в cw європейці є в товарній кількості, ну майже в товарній. Не все втрачено.
P.p.s. То такий перекладач. Хам переклав, думав шо то хамон, як вітчина.
-
- Позивний: UR5XOU
- Has thanked: 146 times
- Been thanked: 49 times
Там точно мова про м'ясо йде?)Konstantin писав:Чет січня 01, 1970 1:07 am Я был ветчиной более 50 лет и никогда не слышал, чтобы группы были такими мертвыми, как сегодня. Слушал CW секции 10, 12, 15, 17, 20, 30, 40, 80 метров и не слышал ни одной станции. De W5WWW (Кати, Техас).
-
- Позивний: UW5EJK
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 9 times
В столиці Техасу, місті Остін ( близько 2млн ), нажаль немає радіоклубу... А ветчина - це так перекладач перекладає слово радіоаматор. Бував в багатьох містах Техасу, але не бачив, звичних для нас, радіоаматорских короткохвильових антен.