Станки ЧПУ
-
UR5FFR
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 670 times
Re: Станки ЧПУ
Невеликий лайфхак для кукурудзи. На фото 0,5мм. Бокорізами знімаємо пластикове кільце. Це дозволяє посадити фрезу глибше у патрон - щоб тільки конусна частина торчала. Це зменшує люфт від вібраційТакож з картонної коробки зроблено щось типу екрану від пилу. Розмірі такі щоб повністю накривала станок.
Коробка обмотана тонкою кухонною плівкою. Збоку зроблено віконце - можна дивитися що воно там робить не підіймая коробки.
Така штука не тільки від пилу захищає, але й трохи зменшує шум.
Коробка обмотана тонкою кухонною плівкою. Збоку зроблено віконце - можна дивитися що воно там робить не підіймая коробки.
Така штука не тільки від пилу захищає, але й трохи зменшує шум.
-
oldPsyho
- Позивний: UR5XOU
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 67 times
Зменьшити вібрацію можна використавши більш товстий профіль для станини (хоча б 60х60), та товсті направляючі (20мм). Це при використанні шпінделя на 1квт та якісного цангового патрона. Від пилу допомагає спеціальна насадка для пилососа, використання якої, не тільки прибирає весь пил від різки текстоліту, але й різ виходить більш чистий.
-
UR5FFR
В мене вібрація коли шпиндель працює на середині направляючих. Якщо ближче до краю то там більш-менш ок. Примотав до шпинделя на мотузку груз щоб він працював як демпфер - так працює краще.
Ось сьогоднішній витвір - кліренс 0,5, доріжки 0,6, кукурудза 0,5, швидкість 60. Великі отвори та контур плати ріжу кукурудзою 0,7 але дуже повільно на швидкості 30 у флаткамі, бо на швидкості 50-60 ламає фрезу.
Ось сьогоднішній витвір - кліренс 0,5, доріжки 0,6, кукурудза 0,5, швидкість 60. Великі отвори та контур плати ріжу кукурудзою 0,7 але дуже повільно на швидкості 30 у флаткамі, бо на швидкості 50-60 ламає фрезу.
-
oldPsyho
- Позивний: UR5XOU
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 67 times
Затонкі направляючі або у двигуна велике биття валу.UR5FFR писав: ↑Пон грудня 08, 2025 8:32 pm В мене вібрація коли шпиндель працює на середині направляючих. Якщо ближче до краю то там більш-менш ок. Примотав до шпинделя на мотузку груз щоб він працював як демпфер - так працює краще.
-
Андрій_UR3ILF
- Позивний: UR3ILF
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 62 times
- Контактна інформація:
Плати фреза пiрамiдки 60 та 40 градусiв багато разiв затачувалася руками, 0.07мм глибина, подача 10мм\сек.
Кукурузою 1.5мм обрiзка по контуру. Подача 15-20мм\сек знiмаю по 0.15мм за прохiд. Так нема вiбрацii.
Станок переробленний кардинально CNC3018. Шпiндель все ще стоковий. Куча всього вже зроблено.
Кукурузою 1.5мм обрiзка по контуру. Подача 15-20мм\сек знiмаю по 0.15мм за прохiд. Так нема вiбрацii.
Станок переробленний кардинально CNC3018. Шпiндель все ще стоковий. Куча всього вже зроблено.
-
UR5FFR
Це не дуже швидко? Я зазвичай працюю на швидкости 60мм/мінуту тобто 1мм/сек. Це дефолтне значення у флаткам.Андрій_UR3ILF писав: ↑Вів грудня 09, 2025 1:11 am Плати фреза пiрамiдки 60 та 40 градусiв багато разiв затачувалася руками, 0.07мм глибина, подача 10мм\сек.
А можна детальніше що саме зроблено та для чого? :)Андрій_UR3ILF писав: ↑Вів грудня 09, 2025 1:11 am Станок переробленний кардинально CNC3018. Шпiндель все ще стоковий. Куча всього вже зроблено.
-
Андрій_UR3ILF
- Позивний: UR3ILF
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 62 times
- Контактна інформація:
Колись мені віддали верстат CNC3018. I почалося.)))
Вали в ньому 10мм і не калені так само як і підшипники. Я переробив його майже повнiстю. Вали 12 та 16мм. Лінійні підшипники нові гарної якості. Основні деталi вирізані з фанери 22мм та текстоліту 15мм. Шаговики та шпиндель залишилися стокові.
Ходові гайки пластик із 3Д принтерів. Люфтiв нема. Хоча на стоковому 3018 я теж робив платы и рiзав фрезою 1.5мм. Але "дзилиньколо" воно добре. Не треба на прохiд все прорiзати. Часто краще знiмати по троху за прохiд. Я так и дюраль оброблюю.
Це для фольги та надписiв фрези. Вони надiйнi.
Вали в ньому 10мм і не калені так само як і підшипники. Я переробив його майже повнiстю. Вали 12 та 16мм. Лінійні підшипники нові гарної якості. Основні деталi вирізані з фанери 22мм та текстоліту 15мм. Шаговики та шпиндель залишилися стокові.
Ходові гайки пластик із 3Д принтерів. Люфтiв нема. Хоча на стоковому 3018 я теж робив платы и рiзав фрезою 1.5мм. Але "дзилиньколо" воно добре. Не треба на прохiд все прорiзати. Часто краще знiмати по троху за прохiд. Я так и дюраль оброблюю.
Це для фольги та надписiв фрези. Вони надiйнi.