Можна Q7 поставити bss138?
Приймач RX998.
-
Freddy
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 43 times
Re: Приймач RX998.
Ніколи раніше не мав справи з діодною комунікацією . Днф налаштшвувати як і всі інші ? Подати напругу на потрібний діапазон на вхід і вихід підєднати nwtnano і вперед ? Чи є якісь нюанси.
-
UR5FFR
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 686 times
Діодна комутація це як релейна але на діодах
Якщо через діод тече струм приблизно 5-10мА то він працює як резистор з дуже малим опором і майже не вносить втрат. Коли він запер зворотною напругою - то він як конденсатор ємністю декілька пф (див. даташит) і його опір досить великий (в залежності від частоти).
PS ніхто не хоче допомагати, усі дюже зайняті. в мене 5 днів світла геть не було через цих клятих під%рів - добре що дали, а якби ні? так би й висіло питання у повітрі?
PS ніхто не хоче допомагати, усі дюже зайняті. в мене 5 днів світла геть не було через цих клятих під%рів - добре що дали, а якби ні? так би й висіло питання у повітрі?
-
UT8AS
- Позивний: UT8AS
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 38 times
Вітаю всіх! В моєму МініК-у ДПФ перемикається діодами за схемою, яка нижче. Пробував КД409 і 1N4007 - різниці по чуйці не помітив, а останні витримали неабияку грозу... Але там синтез і ДПФ комутуються міні-галєтником (+12в) на 11 положень...Для кращого заперання діодів не робочих бендів, можна поставити паралельно розв'язуючим конденс-ам 2 - 2,2кОм...
-
Ігор Віт.
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
так а що тут допомагати?
питання було схоже на легкий тролінг. діодна комутація дпф відома вже років з 50.
як вона працює, написано тисячу разів в літературі....
кому справді потрібна допомога, так це корисувачу ОК1 в темі про гібридні мікросхеми. він задав конкретне питання, але....
-
UR5FFR
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 686 times
Щоб не вибивало у грозу краще поставити по входу реле яке коротить антену на землю якщо трансивер не включено - в мене як вигорів перший змішувач - так я одразу таке поставив.
Стосовно 1N4007 - в них досить велика ємність. Я їх пробував в АРП - відмовився. Пишуть що вони пін хоча по даташиту звичайні, але то було сто років тому, що зараз продають під цим маркуванням нікому не відомо.
А от КД409 - це мастхев для комутації. Досить правильний діод. Ще з імпортного є спеціальні т.з. band-switching діоди, тобто комутаційні. Наприклад BA591. Для нього в даташиті нормується опір при заданому струмі та вони мають малу ємність.
Але якщо нічого під руками нема то і 4148 працює