Не збуджується. Така компоновка десь року з 2014го (чи коли там діапазонні ФНЧ додали) тобто перевірено часом.
Дорожка з центральної точки ШПТЛ каскада попереднього підсилення сигнала TX до плати підсилювача потужності йде ліворуч від діапазонних ФНЧ.
Хоча і безпосередньо поруч, але по нижній стороні плати, зверху прикрита полігоном GND.
Трансивер SW2025
-
UR5VFT
- Позивний: UR5VFT
- Has thanked: 535 times
- Been thanked: 109 times
Re: Трансивер SW2025
а автоматичний тюнер робити будите?serge_m писав: ↑П'ят березня 20, 2026 1:56 pm Нарешті завершив процес причесування схеми основної частини трансивера. А точніше буде сказати "призупинив процес причесування", бо роботи там ще багато: можуть бути неточності, особливо в номіналах, треба продовжувати вирівнювати елементи і лінії по сітці, бажано трохи розподілити щільність схеми по площі аркуша, бо десь густо, десь пусто.
Але є певне логічне завершення того що дуже хотів зробити, тому наважусь оприлюднити цю проміжну версію схеми.sw2025_scheme_my.JPG
На схему додав гнізда 3.5мм з урахуванням комутації в цих гніздах - раніше ця частина була "винесена за дужки". Всі міжплатні з'єднання вивів на периметр схеми щоб їх не треба було шукати всередині схеми. Додав на схему стрілочки напрямку сигналів (керування і ВЧ) і живлення - це робив для себе для спрощення розуміння схеми. Розфарбовані лінії живлення і ВЧ сигналів RX, TX - це теж робив для себе. Якщо не приживеться то пізніше пофарбую назад все в чорний і приберу стрілочки. Але, як на мене, то допомагає читати схему. Хто як вважає?
Проект зараз фактично живе на моєму ентузиазмі. Олександр Миколайович інтерес до розвитку проекта майже втратив, але в минулому році на мої прохання оновив схеми і плати до версії 2025. Також продовжує налаштовувати зібрані екземпляри. Паралельно з причесуванням схеми я також причесую і плати. Плати замовляються невеликими партіями і з кожним замовленням вносяться зміни (в основному косметичні, але іноді експериментальні). Вносити суттєві зміни в схемотехніку - моїх знань недостатньо, але я відкритий до конструктивної критики і готовий (напевно готовий більше, ніж Олександр Миколайович) вносити зміни і замовляти експериментальні версії плат. Тому, якщо в схемі бачите речі які бажано поправити, як то узгодження між каскадами - запрошую до обговорення.
Один момент вже обговорили в окремій технічній темі, їдуть плати з внесеними змінами, будемо перевіряти, хоча там у мене ще питання яким чином перевірити що стало краще )))
-
serge_m
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 37 times
Ні, таких суттєвих змін в конструкцію не буде. Тим більше автоматичний тюнер антенний потребує змін в прошивці.
Виправлення деяких моментів - буде, новий функціонал додавати - ні. SWшка залишається SWшкою.
-
Freddy
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 46 times
Колись була мрія вбудувати автотюнер в синтез ...UR5VFT писав: ↑Сер березня 25, 2026 12:04 pmа автоматичний тюнер робити будите?serge_m писав: ↑П'ят березня 20, 2026 1:56 pm Нарешті завершив процес причесування схеми основної частини трансивера. А точніше буде сказати "призупинив процес причесування", бо роботи там ще багато: можуть бути неточності, особливо в номіналах, треба продовжувати вирівнювати елементи і лінії по сітці, бажано трохи розподілити щільність схеми по площі аркуша, бо десь густо, десь пусто.
Але є певне логічне завершення того що дуже хотів зробити, тому наважусь оприлюднити цю проміжну версію схеми.sw2025_scheme_my.JPG
На схему додав гнізда 3.5мм з урахуванням комутації в цих гніздах - раніше ця частина була "винесена за дужки". Всі міжплатні з'єднання вивів на периметр схеми щоб їх не треба було шукати всередині схеми. Додав на схему стрілочки напрямку сигналів (керування і ВЧ) і живлення - це робив для себе для спрощення розуміння схеми. Розфарбовані лінії живлення і ВЧ сигналів RX, TX - це теж робив для себе. Якщо не приживеться то пізніше пофарбую назад все в чорний і приберу стрілочки. Але, як на мене, то допомагає читати схему. Хто як вважає?
Проект зараз фактично живе на моєму ентузиазмі. Олександр Миколайович інтерес до розвитку проекта майже втратив, але в минулому році на мої прохання оновив схеми і плати до версії 2025. Також продовжує налаштовувати зібрані екземпляри. Паралельно з причесуванням схеми я також причесую і плати. Плати замовляються невеликими партіями і з кожним замовленням вносяться зміни (в основному косметичні, але іноді експериментальні). Вносити суттєві зміни в схемотехніку - моїх знань недостатньо, але я відкритий до конструктивної критики і готовий (напевно готовий більше, ніж Олександр Миколайович) вносити зміни і замовляти експериментальні версії плат. Тому, якщо в схемі бачите речі які бажано поправити, як то узгодження між каскадами - запрошую до обговорення.
Один момент вже обговорили в окремій технічній темі, їдуть плати з внесеними змінами, будемо перевіряти, хоча там у мене ще питання яким чином перевірити що стало краще )))