Я не дуже вдавався в подробиці, але там щось пов'язане з перкосом струмів стоків. При розділених ланцюгах затворів струми більш-менш вирівнюються завдяки емності між затвором і стоком.Ur5ydw писав: ↑Нед червня 08, 2025 8:49 amСвого часу збирав на запаралелених,але не знав що затвори не можна об'єднувати напряму,межи тим воно працювало,правда не довго,але яскравоBL68 писав: ↑Нед червня 08, 2025 7:49 amКраще запаралеліти кожен тарнзистор і включити їх у плечі підсилювача. Тобто у кожного транзистора замкнути між собою стоки і у протилежні плечі підсилювача. Ланцюги затворів повинні бути родільні, їх неможна замикати між собою. Пошукайте в інеті, таких схем багато.
цікавили можливості на максимум,якщо не помиляюсь то були mrf9120( треба глянути в поминальну коробочку),при 180-190 CW,пішов білий дим і один перестав працювати....Якщо вам не тяжко поясніть чому не можна об'єднувати затвори,в двух словах.
СВЧ транзистори для підсилювачів потужностиі з алі
Re: СВЧ транзистори для підсилювачів потужностиі з алі
Дякую за підбірку суматорів. Дуже цікаво.UR5FFR писав: ↑Нед червня 08, 2025 10:40 amЯкщо цікаво почитати за сплітери то ось тут https://www.ur5ffr.com/viewtopic.php?t=387 я робив підбірку різноманітних схем. До речі там є схема на 1кВт з чотирьох підсилювачів та аппноут на неї, там є наскільки пам'ятаю данні по феритам
На мою думку при наявності зараз доступних LDMOS тарзисторів на 1-2кВт нема потреби робити декілька підсилювачів складати їх потужності. Тим більше що зараз доступні БП на 2-3кВт з напругою до 60В і струмом до 60А. Завад від них на КВ, а тим більше, на УКВ нема. Як приклад Huawei R4850, які я використовую.
В будьякому разі будуть втарти потужності в порівнянні з підсилювачем на одному тарнзисторі (мається на увазі два транзистоора в одному корпусі) як від нерівномірності потужностей, так і втрати на елементах складання. Ще раз підкреслюю, що це моя особиста думка. Нікому її не нав'язую.
-
- Позивний: UR3ILF
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 32 times
- Контактна інформація:
Продають великi листи. Не рiзав нi хто. Тому на металоломi викупив контакти з пускателей, молотком розклепав та фрезой пройшовся по поверхнi.
PS: Маю латунь 1.5мм та можу вiдризати скiльки треба.
https://prom.ua/p2072859553-mednyj-list-100h200.html ось но дуже дорого.
-
- Has thanked: 61 time
- Been thanked: 518 times
Якщо вихідна потужність 1кВт то при ККД 50% маємо 2кВт по живленню. при 50в це 40А. Яка товщина дротів потрібна та який конструктив вихідного трансформатору? На мій погляд тут багато питань при конструюванні ніж відповідей.
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 28 times
Наведіть приклад транзистора який дасть 1квт ? Особливо цікавить ціна ..
А зі згаданих тут транзисторів на 144 знімають 600 ват з пари ..
А зі згаданих тут транзисторів на 144 знімають 600 ват з пари ..
Ну дикUR5FFR писав: ↑Нед червня 08, 2025 11:36 am Підробка? https://www.aliexpress.com/item/1005008542008247.html

Трохи не так. По даташиту при потужності близкий до максимальної КПД близько 70%. Стосовно дротів... Для емалевих одиночних ~10А на 1 мм2. Тобто для 40А близько 4мм2. Вихідний транс або класичний бінокль 1:3 - 1:4, в залежності від потужності, або на двох "біноклях" коаксіалом 25Ом з перехрестним входом на зразок http://www.w6pql.com/hf/62017_rf_deck.htm
Питань по самому підсилювачу зовсім небагато

-
- Позивний: UR5VFT
- Has thanked: 281 time
- Been thanked: 75 times
раніше брали з радіаторів бу серверів
- Вкладення
-
- 2022787562.jpg (71.37 Кіб) Переглянуто 1324 разів
BLF188XR 1400Вт msaol ke's store або Z&F 6315,00 грн. Трохи меньша потужність 1200Вт MRFE6VP61K25 5450,00 грн. Напруга 50В, але бажано не більше ніж max VDS / 3, тобто 45В. Я з них знімаю 75% від максимальної потужності, тобто юлизько 1кВт.
Да, напочатку, поки розібрався, спалив 2 транзистора. Но це від бажання вичавити з них максимум