Вихідний каскад трансивера мікрон .
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 28 times
Вихідний каскад трансивера мікрон .
Привіт , хто збирав оцей ум від трансивера мікрон ? Які вимоги до трансформатора , точніше до його фериту ? Може які підводні камені є в цій конструкції ?
Re: Вихідний каскад трансивера мікрон .
колись збирав,давненько це було. нормально працює й досі-використовую як драйвер для УМ на ИРФах. трансформатор на 202 амідоні 1:3 мгтф 0,35 вроді. до конструктиву питань нема взагалі. якщо треба знайду і сфотаю.
-
Дякую за інформацію , я бачив що робили трансформатор на кільцях к10х6х5 1000 нн но там були якісь проблеми . Мені такі кільця простіше знайти ніж амідон . Транзистор хотів поставити ірф510 . Мені на два діапазони , 80 і 40м . Думаю буде працювати
П. С. У вас сам каскад зроблено чи увесь мікрон ?
П. С. У вас сам каскад зроблено чи увесь мікрон ?
-
- Позивний: Ur5ydw
- Been thanked: 8 times
Зверніть особливу увагу на якість землі (особливо якщо плата з двостороннього текстоліту,в такому випадку якомога більше перемичок між сторонами)...в Ад8009 можливо змінювати коефіцієнт підсилення,якщо його задерти досить високо ,то при невдалому монтажі -возбкд гарантовано...а кільця там і 600 і 1000 піде якщо мова про 3,5-7...зібрав три таких підсилювача,роботою задоволений...
вся краса цього УМ в його АЧХ по всім діапазонам....що до УМ на 510 то я би відійшов від мікросхеми і збирав би на транзюках.та і про вихід не забував би-все таки однотакт при 12в живлення.....Транзистор хотів поставити ірф510 . Мені на два діапазони , 80 і 40м .
-
- Позивний: UR5VFT
- Has thanked: 281 time
- Been thanked: 75 times
-
Мене приваблює простота цієї схеми , для мого простого трансивере це якраз те що треба . А що з мікросхемою не так ?SIMON писав: ↑Пон червня 02, 2025 8:06 pmвся краса цього УМ в його АЧХ по всім діапазонам....що до УМ на 510 то я би відійшов від мікросхеми і збирав би на транзюках.та і про вихід не забував би-все таки однотакт при 12в живлення.....Транзистор хотів поставити ірф510 . Мені на два діапазони , 80 і 40м .
Помилився , правильно буде RD16HHF1
-
- Позивний: Ur5ydw
- Been thanked: 8 times
Рд16... використовував,плату трохи під себе переробляв..в трансформаторі амідон використовував....з мікросхемою все в порядку,просто якщо прийдеться збільшити коефіцієнт підсилення(а в моєму випадку було саме так) то треба звернути увагу на обв'язку Адешки інакше вона почне "співати"...підсилювач за цією схемою використовував з клонами сдр1000, мінієсом та тпп пілігрим....
-
- Позивний: UR5VFT
- Has thanked: 281 time
- Been thanked: 75 times
а скільки на вхід мілівольт подаєте?Ur5ydw писав: ↑Вів червня 03, 2025 11:12 amРд16... використовував,плату трохи під себе переробляв..в трансформаторі амідон використовував....з мікросхемою все в порядку,просто якщо прийдеться збільшити коефіцієнт підсилення(а в моєму випадку було саме так) то треба звернути увагу на обв'язку Адешки інакше вона почне "співати"...підсилювач за цією схемою використовував з клонами сдр1000, мінієсом та тпп пілігрим....