Вихідний каскад трансивера мікрон .

Freddy
Has thanked: 7 times
Been thanked: 28 times

Вихідний каскад трансивера мікрон .

Повідомлення Freddy »

Привіт , хто збирав оцей ум від трансивера мікрон ? Які вимоги до трансформатора , точніше до його фериту  ? Може які підводні камені є в цій конструкції ? 

Вкладення
Схема
Схема
SIMON
Been thanked: 3 times

Re: Вихідний каскад трансивера мікрон .

Повідомлення SIMON »

колись збирав,давненько це було. нормально працює й досі-використовую як драйвер для УМ на ИРФах. трансформатор на 202 амідоні 1:3 мгтф 0,35 вроді. до конструктиву питань нема взагалі. якщо треба  знайду і сфотаю.

Freddy

Повідомлення Freddy »

Дякую за інформацію  , я бачив що робили трансформатор на кільцях к10х6х5  1000 нн но там були якісь проблеми . Мені такі кільця простіше знайти  ніж амідон . Транзистор хотів поставити ірф510 . Мені на два діапазони  , 80 і 40м  . Думаю буде працювати 

П. С.  У вас сам каскад зроблено чи увесь мікрон ?
Ur5ydw
Позивний: Ur5ydw
Been thanked: 8 times

Повідомлення Ur5ydw »

Зверніть особливу увагу на якість землі (особливо якщо плата з двостороннього текстоліту,в такому випадку якомога більше перемичок між сторонами)...в Ад8009 можливо змінювати коефіцієнт підсилення,якщо його задерти досить високо ,то при невдалому монтажі -возбкд гарантовано...а кільця там і 600 і 1000 піде якщо мова про 3,5-7...зібрав три таких підсилювача,роботою задоволений...
Freddy

Повідомлення Freddy »

Збирали на RD15HHF1 ,чи щось інше ставили ?плату  робили по автору чи свою?
SIMON
Been thanked: 3 times

Повідомлення SIMON »

Транзистор хотів поставити ірф510 . Мені на два діапазони  , 80 і 40м  .  
вся краса цього УМ в його АЧХ по всім діапазонам....що до УМ на 510 то я би відійшов від мікросхеми і збирав би на транзюках.та і про вихід не забував би-все таки однотакт при 12в живлення.....

UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 281 time
Been thanked: 75 times

Повідомлення UR5VFT »

Freddy писав: Пон червня 02, 2025 7:29 pm Збирали на RD15HHF1 ,чи щось інше ставили ?плату  робили по автору чи свою?

може RD15HVF1

Freddy

Повідомлення Freddy »

SIMON писав: Пон червня 02, 2025 8:06 pm
Транзистор хотів поставити ірф510 . Мені на два діапазони  , 80 і 40м  .  
вся краса цього УМ в його АЧХ по всім діапазонам....що до УМ на 510 то я би відійшов від мікросхеми і збирав би на транзюках.та і про вихід не забував би-все таки однотакт при 12в живлення.....

Мене приваблює простота цієї схеми  , для мого простого трансивере це якраз те що треба . А що з мікросхемою не так ? 

Помилився , правильно буде RD16HHF1

Ur5ydw
Позивний: Ur5ydw
Been thanked: 8 times

Повідомлення Ur5ydw »

Freddy писав: Пон червня 02, 2025 7:29 pm Збирали на RD15HHF1 ,чи щось інше ставили ?плату  робили по автору чи свою?

Рд16... використовував,плату трохи під себе переробляв..в трансформаторі амідон використовував....з мікросхемою все в порядку,просто якщо прийдеться збільшити коефіцієнт підсилення(а в моєму випадку було саме так) то треба звернути увагу на обв'язку Адешки інакше вона почне "співати"...підсилювач за цією схемою використовував з клонами сдр1000, мінієсом та тпп пілігрим....
UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 281 time
Been thanked: 75 times

Повідомлення UR5VFT »

Ur5ydw писав: Вів червня 03, 2025 11:12 am

Рд16... використовував,плату трохи під себе переробляв..в трансформаторі амідон використовував....з мікросхемою все в порядку,просто якщо прийдеться збільшити коефіцієнт підсилення(а в моєму випадку було саме так) то треба звернути увагу на обв'язку Адешки інакше вона почне "співати"...підсилювач за цією схемою використовував з клонами сдр1000, мінієсом та тпп пілігрим....

а скільки на вхід мілівольт подаєте?
Відповісти