Ситуація з дозволами роботи в радіо під час воєнного стану
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 8 times
Re: Ситуація з дозволами роботи в радіо під час воєнного стану
До речі, видача позивного будь кому наступному - дурня. Це ж ідентифікатор. Невже позивних так мало що доводиться доношувати за кимось вживані позивні? Як умовний американець має відреагувати якщо 20 років тому він провів QSO з Василем, а зараз оператор (цієї ж, казалось би) станції - індивідуальної - каже що він Віталій? Ім'я 20 років тому неправильно почув? Оператор ім'я змінив?
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
Та тому, що треба все починати спочатку, з нуля: здавати екзамени. Чекати по півроку поки збереться КТК, члени якої старі склеротичні маразматики. Треба туди їхати, але мені це майже 4 години автобусом. Уже ні сил, ні здоров'я немає.
-
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 625 times
Ну позивних не так вже й багато. Але враховуючи що с кожним роком аматорів стає все менше то зараз це не так вже й актуально.serge_m писав: ↑П'ят вересня 26, 2025 2:03 pm До речі, видача позивного будь кому наступному - дурня. Це ж ідентифікатор. Невже позивних так мало що доводиться доношувати за кимось вживані позивні? Як умовний американець має відреагувати якщо 20 років тому він провів QSO з Василем, а зараз оператор (цієї ж, казалось би) станції - індивідуальної - каже що він Віталій? Ім'я 20 років тому неправильно почув? Оператор ім'я змінив?
Коли я отримував свій позивний то мені і дали такий ось непродовжений попереднім власником кілька років до цього. Як результат я не можу зареєструватися на деяких аматорських та поштових сервісах, бо логін з моїм позивним вже використовується. Та й зв'язки були коли кореспондент бачив по логу що ім'я не співпадає з попереднім.
-
- Позивний: UR4UQZ
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 13 times
Опишу свій досвід. У мене була відкрита третя категорія на початку 90-х. Я її не продовжував, аж у розпал ковіду, коли всі сиділи по хатах і тремтіли, я згадав про це і вирішив поновити радіолюбительство. Заодно і категорію підняти. Написав листа на УДЦР, вони дали мені контакт відповідального за Київську область, я зізвонився з ним, пояснив ситуацію. Мені без жодних проблем чи іспитів на початку 2021 року відкрили другу категорію, яка з гармонізацією Регламенту плавно перейшла у клас А. В цьому році я попросив короткий позивний. Мені дали знову ж таки без жодної бюрократії та корупції. Ще й запропонували самому вибрати із вільних цифр та літер. Тож маю тепер короткий милозвучний позивний і дозвіл до 2035-го року.
-
В 21ому відкрили другу категорію з відновленням старого позивного чи новий видали? Хоча початок 90их то мабуть ще був позивний UB5...
10 09 2025р відправив на єл пошту у Дніпро скан заяви і документів. Учора забрав з нової пошти свій дозвіл продовженодо 2035 року! Доживу чи ні до наступного разу? 

-
Ото я і дивлюсь що Ігор Віт дещо нагнітає. Від багатьох чув що нема особливих складнощів.
Хто недавно оформлювався - можете розписати з формальної точки зору черговість подання та отримання документів? От прям формальний алгоритм дій.
З того що я читаю в регламенті:
1. Подаємо "ЗАМОВЛЕННЯ про намір скласти кваліфікаційний іспит"
2. Здаємо іспит, оглядають обладнання, отримуємо:
-"ДОВІДКУ про складання кваліфікаційного іспиту"
-"ДЕКЛАРАЦІЮ про відповідність технічних характеристик РО зі складу АРС"
3. Подаємо "ЗАМОВЛЕННЯ на отримання гармонізованого експлуатаційного документа аматорської радіостанції"
Додається копія паспорта
Додається дозвіл на обробку персональних даних
Додається Довідка і Деклараія з пункту 2.
4. Опціонально подаємо "ЗАМОВЛЕННЯ на отримання національного експлуатаційного документа рухомого РО"
5. Протягом 15 днів УДЦР направляє замовникові рахунок на оплату робіт із підготовки та оформлення гармонізованого експлуатаційного документа АРС.
5. Сплачуємо рахунок
6. Протягом 3 днів УДЦР надає замовлені експлуатаційні документи.
Все так?
Хто недавно оформлювався - можете розписати з формальної точки зору черговість подання та отримання документів? От прям формальний алгоритм дій.
З того що я читаю в регламенті:
1. Подаємо "ЗАМОВЛЕННЯ про намір скласти кваліфікаційний іспит"
2. Здаємо іспит, оглядають обладнання, отримуємо:
-"ДОВІДКУ про складання кваліфікаційного іспиту"
-"ДЕКЛАРАЦІЮ про відповідність технічних характеристик РО зі складу АРС"
3. Подаємо "ЗАМОВЛЕННЯ на отримання гармонізованого експлуатаційного документа аматорської радіостанції"
Додається копія паспорта
Додається дозвіл на обробку персональних даних
Додається Довідка і Деклараія з пункту 2.
4. Опціонально подаємо "ЗАМОВЛЕННЯ на отримання національного експлуатаційного документа рухомого РО"
5. Протягом 15 днів УДЦР направляє замовникові рахунок на оплату робіт із підготовки та оформлення гармонізованого експлуатаційного документа АРС.
5. Сплачуємо рахунок
6. Протягом 3 днів УДЦР надає замовлені експлуатаційні документи.
Все так?
-
Дали новий позивний. Був UT5UOG, дали UR4UQZ. Проблем з реєстрацією на сервісах не було.
-
Язик до Києва доведе (щодо Дніпра не знаю
Алгоритм дій такий:
1. Звертаєтесь в УДЦР. Контакти є в інтернеті
2. Там вам дають контакт відповідального по вашій області.
3. Зв'язуєтесь із ним і отримуєте детальні інструкції що робити далі.