Допоможіть с САТ інтерфесом.
-
Konstantin M
- Позивний: Us1g__
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 20 times
Допоможіть с САТ інтерфесом.
Був у мене RigExpert Tiny на ft232, працював 20 років на Вин 98 на старому ноутбуці. Підключив до нового ноута на Вин 7/64 і він на сом порти не став. Що я тільки не робив, що я тільки не читав, нічого не допомогло. Тай грець з ним.
Почав шукати саморобний сат.
Повинен сказать, що вибір аж у двох авторів. Розміркував, що краще зробити на ch340, там хоч еепрому нема.
1. Обидва автори рекомендують підключатись до трансівера через трансформатор, або через оптрони.
А от на фірменному
RigExpert Tiny нема ні оптронів, ні трансформаторів, хочу схема доволі складна, фото прикладу. На скільки це важливо?
2. Може хто порекомендує схему простого cат інтерфейса до ICOM???
Почав шукати саморобний сат.
Повинен сказать, що вибір аж у двох авторів. Розміркував, що краще зробити на ch340, там хоч еепрому нема.
1. Обидва автори рекомендують підключатись до трансівера через трансформатор, або через оптрони.
А от на фірменному
RigExpert Tiny нема ні оптронів, ні трансформаторів, хочу схема доволі складна, фото прикладу. На скільки це важливо?
2. Може хто порекомендує схему простого cат інтерфейса до ICOM???
-
Konstantin M
-
Konstantin M
Re: Допоможіть с САТ інтерфесом.
Є ще такий варіант.
- Вкладення
-
- 06.jpg (45.63 Кіб) Переглянуто 19297 разів
-
Konstantin M
Придбав перехідник на ft232r, зрадів. Але не так сталося як гадалося. За немалі гроші продают китайські підробки. Воно той і грець з ним, проте Але. На виходах +5Вольт. А інвертувати програмно - ні.
Тепер купувати 74HC04, попав ще на 100 грн.
Тепер купувати 74HC04, попав ще на 100 грн.
-
Konstantin M
Сам запитав, сам відповідаю.
1. Придбав плату з Ft232rl.
2. Придбав зовнішню звукову карту.
Випаяв ft2232c з плати бо оживить так і не вдалось.. замість неї підключив Нову. Звук rx tx запрацював. Перемикання rx tx теж без проблем, а ось сат ну ніяк. З трансівера можу міняти частоту , а з програми ні.
Долго я мучився і уже руки опустились. Аж ось вчора ще раз дав пошук в гуглі і радіоаматорський Бог зжалівся і дав ссилку. Один діод і резистор!
Зранку спаяв і все запрацювало. Головне, швидкість ставить в настройках 9600. Вірніше, швидкість ставить таку, як в настройках параметрів сом порта. Тоді можна і 19200.
Зовнішню звукову карту теж рекомендую. 50грн, вставив і забув.
1. Придбав плату з Ft232rl.
2. Придбав зовнішню звукову карту.
Випаяв ft2232c з плати бо оживить так і не вдалось.. замість неї підключив Нову. Звук rx tx запрацював. Перемикання rx tx теж без проблем, а ось сат ну ніяк. З трансівера можу міняти частоту , а з програми ні.
Долго я мучився і уже руки опустились. Аж ось вчора ще раз дав пошук в гуглі і радіоаматорський Бог зжалівся і дав ссилку. Один діод і резистор!
Зранку спаяв і все запрацювало. Головне, швидкість ставить в настройках 9600. Вірніше, швидкість ставить таку, як в настройках параметрів сом порта. Тоді можна і 19200.
Зовнішню звукову карту теж рекомендую. 50грн, вставив і забув.
-
Konstantin M
-
Konstantin M
Думав, що це уже все. А хрін там. Все працює з програмою wsjt
Глянув, з чим люди працюють ще. Побачив, що багато аматорів використовують jtdx. Поставив. Симпатично і краще. Зрадів. Звукова частина без питань. Воно ж напряму. Сат працює як треба, діапазони з компа перемикться. А на передачу трансівер не переключається.
Чи пороблено...
Глянув, з чим люди працюють ще. Побачив, що багато аматорів використовують jtdx. Поставив. Симпатично і краще. Зрадів. Звукова частина без питань. Воно ж напряму. Сат працює як треба, діапазони з компа перемикться. А на передачу трансівер не переключається.
Чи пороблено...
-
Андрій_UR3ILF
- Позивний: UR3ILF
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 62 times
- Контактна інформація:
ptt налаштовується через САТ команду, DTR або RTS. Останні два який рівень активний теж налаштовується- низький чи високий. А також VOX. Більшість трансіверів підтримують передачу по САТ команд RX та TX. Подивіться уважно та з розумінням у налаштування програм. Поки там не налаштуєте правильно- на передачу не запрацює.
-
Konstantin M
О, дякую за відгук, а то уже таке враження, що сам з собою розмовляю.
Я ж кажу, що в wsjt я все налаштував і працює, а в jtdx не дає налаштувати передачу через сат. Сама кнопка налаштування не активна. Все інше працює. Але в мене ще є час та натхнення.
Я ж кажу, що в wsjt я все налаштував і працює, а в jtdx не дає налаштувати передачу через сат. Сама кнопка налаштування не активна. Все інше працює. Але в мене ще є час та натхнення.
-
Konstantin M
Отак виглядає неоригінальний ft232r. Єєпром не пише. Поміняти рівень виходів не вдається. Тому треба ставить інвертор.74hc04.
За те дубовий. Працює майже з усіми драйверами різних версій крім деяких.
За те дубовий. Працює майже з усіми драйверами різних версій крім деяких.