Вітаю. На мій погляд VT3 тут зайвий. Простіше і дешевше (!) замінити його на дроссель 82-100 мкГн. Це, доречі, також трохи поліпшить работу ППЧ
Приймач спостерігача RX3308
-
US5MSQ
- Позивний: US5MSQ
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 15 times
Re: Приймач спостерігача RX3308
-
UR5FFR
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 670 times
Мої вітання! Тут дросель не зовсім в тему. Річ у тому що максимальна напруга на виході детектора на VT4 становить десь 2Vrms. Далі починається компресія. Тому сильно розганяти підсилення по ВЧ-ПЧ не треба. У схемі яку я виклав воно становить 40дб. Тобто без спотворень будуть сигнали з рівнем 2Vrms-40dB = 20mVrms = 9 балів + 50dB.
Використання активного навантаження на VT3 дає десь на 1-2дб більше підсилення ніж навантаження цього каскаду на 560ом. Отже вирішив такі прибрати його. Схема з правкамиНа схемі є інформація про покаскадне підсилення (по напрузі) та рівень спрацьовування АРП .
Якщо замість R12 поставити дросель 100uH то буде додатково 15дб підсилення і сигнал буде спотворюватися вже при рівні 3mVrms = 9 балів + 35dB. При цьому треба буде зменшити підсилення BA3308 зменшив номінал R1 до 22k.
-
UR5FFR
А в чому спрощення полягає? Довбатися з пошуком та підгонкою кварців для опори? Зараз всюди синтезатори які генерують не тільки гетеродин а ще й потрібні частоти для демодуляції SSB. Епоха аналогових гетеродинів - це вже в минулому.
Тому цей приймач розраховано на роботу з синтезатором на SI5351 - це досить проста конструкція для початківців. Тому мінімум компонент, індуктивностей та налаштування - зібрав, включив - працює.
Тому цей приймач розраховано на роботу з синтезатором на SI5351 - це досить проста конструкція для початківців. Тому мінімум компонент, індуктивностей та налаштування - зібрав, включив - працює.
-
UR5FFR
Не треба їх лякатися. Так - не досить великий корпус, але транзистор розповсюджений - підробок не роблять. Статики не боїться. Єдине що треба враховувати при покупці - він є у двох варіантах - BF998 та BF998R. Корпус однаковий але ноги розташовані по різному. Тут потрібно саме BF998 без букви R.
На біполярних робити вийде більше деталей та ускладнюється схемотехніка каскаду з регулюванням підсиленні - туди ще 2-3 транзистора потрібно буде поставити
-
UR5FFR
Однакові - я мав на увазі що вони обидва в схожих смд корпусах та зовні їх досить легко сплутати якщо не знаєш на що дивитися. А так ви праві - дзеркальне відображення