Балконна антенна.

UT4URX
Позивний: UT4URX
Has thanked: 4 times
Been thanked: 7 times

Re: Балконна антенна.

Повідомлення UT4URX »

Доброго всім здоров'я! От, бачив сьогодні на Троещині в Києві :-) Може є тут автор?
Вкладення
ANT.png
Konstantin M
Позивний: Us1g__
Has thanked: 75 times
Been thanked: 27 times

Повідомлення Konstantin M »

Пам'ятаю років 20 тому продавалась фірмова балконна антена. Коштувала щось більше 300 $. Зараз опишу. Уявіть собі звичайний траповий трьох -чьотирьох діапазонний штирь. Уявили? Теперь скрутіть його в прямокутник . Не в закорочений. Там де у звичайного штиря кріпляться противаги, стояло балконне кріплення. Прикручувалось до перил балкону. Як би я назвав цю антену? Трьохдіапазонний эквівалент навантаження. На рабочих діапазонах ксв не більше півтора. Трансівер не спалиш. А эфективність самі розумієте яка. Хоча для ft8 підійшла б. Можете сконструировать таку антену. Зараз щось я її в продажу не бачу. За себе скажу, що на укорочений штирь десь метрів 2.5 з коротким протівовесом і 10 Ватами на виході в ft8 на 18.100 маю за короткий час зв'язки майже з усією європою, 1 qso  з США, 1 з Кенією і з Сан Маріно. 1 з Японією. Ліван, ізраіль, Эмірати. "Чую" Китай, південну Африку і ще деякі далекі країни крїм Австралії. Але рівні до -24 дБ. Не відповідають. Навідь маю 1 qso на 30 метрів і одне на 6 метрів. Але саме головне, чхати на всі перешкоди. Тиша та благодать. Сьогодні такий ливень періщив  з градом і громом, а цифрі байдуже. 👍
UR5VFT
Позивний: UR5VFT
Has thanked: 602 times
Been thanked: 128 times

Повідомлення UR5VFT »

UT4URX писав: Вів червня 09, 2026 8:31 pm Доброго всім здоров'я! От, бачив сьогодні на Троещині в Києві :-) Може є тут автор?

швидше за все рамка для послухати. якщо для роботи потрібно обертати у неті варіантів море
- http://www.pa0fri.com/Ant/Actieve%20ont ... ntenne.htm

Відповісти