Трансивер SW2025

МихайлоT
Позивний: UR6EF
Been thanked: 3 times

Re: Трансивер SW2025

Повідомлення МихайлоT »

Маємо те що маємо  :) Мабуть залишу так як є. Бо дійсно міні є міні. Треба було раніше думати. Краще зверну увагу на антени.

Михайло S
Позивний: UX7BM
Has thanked: 2 times

Повідомлення Михайло S »

Вітаю! Спробуйте в наступний раз вечір,ніч,ранок діапазон 80 м, вдень 40 м. Звичайно запасіться повнорозмірними антеннами на ці бенди. Думаю будете приємно враженні кількістю Українських станцій. І 12 ватт на природі вам вистарчить. А діапазони 20-15-10 не годяться для ближніх звязків через особливості проходження радіохвиль.

Yaroslav

Повідомлення Yaroslav »

Доброго дня. Купив я даний апарат тобто SW2025, в інтернеті. Один радіоаматор, як по протоколу сказав, що все гаразд просто йому він не сподобався і ще він купив буржуя, а цей вирішив продати. Після тесту виявилося що потужність не регулюється, а мені це було критично, тож після розборки виявилось, що мабуть після включення трансивера на максимальні потужності (або без антени, або з дуже великим КСВ) були «вилетіли» вихідні транзистори, після їх скоропоспішної заміни,  трансивер запрацював на передачу хоча і з глюками, та власник поспішив його зразу продати в інтернеті.  Після огляду всередині замітив почорнілі резистори R7 в схемі КСВ метра, хоча сам КСВ показував більш-менш  добре, після їх заміни нічого не змінилося, регулювання потужності при мінімумі йде тільки від 3.2 вата, при тому що полосковий індикатор потужності на дисплеї показує завжди 100%, і регулювання на нього не впливає ніяк. А от при переключенні на максимальну потужність, коли ручка доходить практично до кінця, то полоска в деяких позиціях стає від 0 до максисума, але в дуже вузькому регулюванні.  І ще замітив таку річ, дуже багато появилося пищалок (поражених точок)  на всіх діапазонах мабуть це теж зв’язано з випалюванням транзисторів вихідного тракту. Що можете порадити де починати "копати"?

seawar
Позивний: UR5RBP
Has thanked: 10 times
Been thanked: 6 times

Повідомлення seawar »

Може, сам резистор регулювання потужності підглючує?
Yaroslav

Повідомлення Yaroslav »

та ні, не думаю, щось підгоріло в схемах керування...
serge_m
Has thanked: 62 times
Been thanked: 60 times

Повідомлення serge_m »

Yaroslav писав: Пон липня 20, 2026 1:14 am І ще замітив таку річ, дуже багато появилося пищалок (поражених точок) на всіх діапазонах мабуть це теж зв’язано з випалюванням транзисторів вихідного тракту.
Появилося... тобто спочатку не було а потім з'явились?
Зв'язок між випалюванням вихідних транзисторів і пищалками на прийом не можу придумати. Дайте технічної інформації: візьміть один аматорський діапазон і випишіть для нього "поражонки". " Я гляну ті самі частоти і відповім чи то норма чи щось не так. Поражонки є, це факт, але оцінка "дуже багато" доволі суб'єктивна.

Регулювання вихідної потужності і вимірювання то різний, не пов'язаний між собою, функціонал. Не розглядайте їх як одну проблему.

В особисті повідомлення відправив питання.[/quote]

Відповісти